Перейти до основного вмісту

Види бороди та вусів для чоловіків. Малювання бороди та вусів.


Борода в сучасному світі - це особливий аксесуар, який відіграє ключову роль в створенні образу чоловіка, роблячи його привабливим і водночас брутальним. Безумовно, одна з важливих складових привабливої ​​зовнішності - ахайно доглянута борода, проте правильний вибір форми - визначальний фактор. Саме від правильного вибору форми буде залежати  зовнішній вигляд. 

Види бороди по формі обличчя



Сьогодні існує величезна різноманітність різних варіацій бороди. Чоловіки усього світу носять як натуральні хіпстерскі, так і охайно підстрижені. Існують як дуже популярні варіанти, так і зовсім нетипові.  
Борода для квадратного типу обличчя
Чоловіки з такою форми обличчя і так виглядають брутально, тому в даному випадку підійде легка неголеність, відмінно виглядатиме і рівномірний волосяний покрив, і коротка голлівудська. Завдання - підкреслити вилиці і мужність.
Борода для круглого типу
При такій формі, головний принцип - це візуально "витягнути" обличчя. Універсальним варіантом є борода від вуха до вуха, що прямує до вилиць. Популярна серед кругловидих і шкіперська борода, і борідка, однак знову-таки все індивідуально. Однак пам'ятайте, що вірно підібрана форма - кардинально змінить округлі риси обличчя.
Борода для прямокутного типу
Такий тип має досить виразні риси, тому завдання бороди - трохи пом'якшити і закруглити кути. Чудово  виглядатиме борода короткої і середньої довжина. Відмінно будуть виглядати бакенбарди у всіх проявах.
Борода для овального типу
Володарям овального обличчя дуже пощастило - їм підходить буквально все. Овальне обличчя - найприродніше, тому міняти його візуально немає необхідності. Носіть бороду будь-якої довжини і форми.
Борода для трикутного типу
Як відомо, власники трикутного обличчя мають вузький лоб і широку нижню частину, а тому рослинність повинна врівноважити риси обличчя. Еспаньйолка і «Ван Дейк» виглядають стильно і солідно, однак вимагають щоденного догляду.


Сучасні види бороди

Далі будуть розглянуті сучасні тренди чоловічого стилю. Ви дізнаєтеся, які види бороди сьогодні знаходяться на піку популярності.


Шкіперська форма бороди (The Chinstrap)

В цьому випадку щетина спостерігається виключно на підборідді. При цьому добре простежується лінія стилізації, що робить даний тип бороди досить затребуваним сьогодні.  Шкіперська борідка підійде власникам квадратного та прямокутного обличчя, яка характеризується наявністю широкого підборіддя. Необхідно стежити за чистотою і гладкістю зони щік. Як правило, такі види бороди без вусів надають чоловікам впевненості і певної зарозумілості.



Вид "Королівська борода" (King beard)

Якщо вам подобається носити вуса, але ви хочете надати своїй зовнішності трохи вишуканості, оригінальності та донжуанства, зверніть увагу на такий різновид бороди як "Королівська". Подібний образ дійсно виглядає по-королівськи, оскільки вдало поєднує в собі вуса-шеврони і еспаньйолку. Варто зазначити, що для овального і круглого обличчя це буде найбільш виграшний варіант. Однак не плутайте королівську борідку з якірною, яка характеризується гострими, спрямованими в сторони краями.


Бакенбарди або баки

Ця борода увійшла в моду після того, як на екрани вийшов фільм «Росомаха». Такі види борід виглядають досить оригінально: з боків можна бачити баки з волоссям в області щік, при цьому підборіддя залишається абсолютно чистим. Варто зауважити, що не кожен чоловік зважиться на такий цікавий образ, та й підійде він не всім. У виграші від подібної бороди залишаться володарі овального обличчя або у формі перевернутого трикутника.


Тип бороди “бальбо”

У цього виду бороди досить багато шанувальників, особливо серед коротко стрижених чоловіків. Це подібність класичного варіанту бороди з вусами, тільки тут присутні модні лінії, які роблять образ одночасно і традиційним, і сучасним. Борода «Бальбо» перетворює свого власника на справжнього жіночого спокусника.


Види борід "Заппа" (The Zappa, ZZ) 

Свою назву така борода отримала в честь Френка Заппи - знаменитого музиканта-рокера. У цьому образі відмінно поєднуються розкішні вуса з невеликим волосяним острівцем знизу губ. Різновид такої борідки - своєрідний натяк на бунтарське єство, щось заборонене і трохи рок-н-рольне. Володар подібної форми бороди нагадує таємного мушкетера, що виглядає дуже екстравагантно.


Форма бороди "Верді" (The Verdi)

Екстравагантний чоловік легко може підкорити жінку оригінальною бородою, акуратними вусами і гарною зачіскою. Борода «Верді» підкреслить першочергово мужність і статусність свого господаря. Тут можна побачити втілення різних стилів - наприклад, ця форма бороди повна вдало поєднується з агресивним, проте «Верді» відрізняється якоїсь незграбністю, а вуса представляють собою неповторну родзинку у всьому цьому ансамблі.



Вид бороди "Французька вилка"

Це досить оригінальний, нетиповий вид бороди. Рослинність на підборідді посередині розділяється на дві частини, що виглядає незвично. Саме така цікава борода, якщо ви пам'ятаєте, була у знаменитого Джека Горобця у відомому всім фільмі. 



"Клінгонський" тип бороди

Це ще один цікавий тип бороди, який відмінно підходить власникам стрижок середньої довжини. Особливістю способу є безперервне єднання бороди з вусами, при тому що місце над губами гладко виголене.  З такою стильною бородою ваше обличчя стане злегка зарозумілим і серйозним.



Качиний хвіст або Ducktail

Цікава назва для бороди, яка ніяк не в'яжеться зі словом «мужність». Однак все не так просто. Нижня частина рослинності на підборідді дійсно нагадує хвіст качки, причому її можна зробити абсолютно будь-якої довжини. 

Даний оригінальний спосіб підходить для чоловіків з бунтарською душею, які завжди вважають за краще йти напролом, завойовуючи все нові і нові вершини. Такі види бороди зустрічаються досить рідко, проте виглядають просто приголомшливо. Незважаючи на деякі складності в догляді, не варто відразу списувати з рахунків цей цікавий варіант.



"Голлівудський" стиль бороди

Уже за назвою стає зрозуміло, що голлівудська борода пов'язана з гламуром. Такий образ воліють мати сьогодні багато знаменитостей. Для того, щоб відростити голлівудську бороду, необхідно всього лише відпустити щетину, при цьому якісно збриваючи бакенбарди. 


Голландська або старовинна борода

Це досить популярний брутальний варіант бороди, який відрізняється привабливістю. Образ являє собою квадратний вид бороди без вусів. Незважаючи на те що щоки залишаються недоторканими, підборіддя повинне бути специфічно поголене, тобто не повністю.



Борода-якір

Щоб відростити таку форму бороди, слід направити її за межі підборіддя, при цьому видаляючи поруч щетину. Як тільки борода трохи відросте, необхідно стилізувати її круговим методом. В даному вигляді є одна досить важлива деталь - наявність вусів-олівців. Подібна форма бороди відмінно виглядатиме на володарів овального обличчя або квадратного. Якірна борода робить чоловіка більш діловим, упевненим в собі і скажено привабливим.


Повна борода (Full Beard)

Ну а цей тип бороди часто рекомендують професійні стилісти, оскільки він вважається вічною класикою, тому підходить практично всім представникам сильної статі. Однак тут теж доведеться потрудитися - наприклад, лінії шиї і області щік слід вирівнювати з максимальною точністю і стежити за тим, щоб борода органічно підходила до вашої форми обличчя, обов'язково підкреслюючи всі його принади. 


Стиль бороди "Ван Дайк" (Van Dyke)

Сенс відрощування бороди "Van Dyke" полягає в зв'язці вусів і бороди. Щоки при цьому вільні від рослинності. Дозволяється збільшувати в розмірах волосся на підборідді для більш ефектного вигляду. Відмінно підійде молодим хлопцям, підкреслюючи їх мужність, але при цьому не додаючи віку.



Тип бороди "Еспаньйолка"

Таку бороду досить проблематично виростити самостійно. Стилісти радять спочатку відростити повну бороду з захопленням області подальшого вибривання і тільки після цього видаляти щетину від куточків губ до самого підборіддя, а також в самій нижній частині. Варто сказати, що борода від вусів повинна відділятися, а шия зі щоками - позбавлятися від щетини. В результаті ви отримаєте мужній, статусний і дуже сексуальний образ.


Хіпстерська борода або Bandholz

Цей різновид бороди є одним з лідерів у чоловіків. Придумав такий образ Ерік Бандхольд - успішний підприємець, який забажав бути кращим у всьому. Щоб запустити хіпстерську бороду, досить лише дозволити їй рости вільно. Багатьом це здається неприпустимим, однак є люди, для яких цей образ є кращим вибором з усіх існуючих.



Практична робота учнів.

1. Замальовка графічними олівцями обраного виду бороди та вусів, на власний розсуд на форматі А4.

2. Світлотіньове моделювання бороди, вусів для створення загального чоловічого образу.

Борода-якір


"Голлівудський" стиль бороди


Тип бороди "Еспаньйолка"


Повна борода (Full Beard)



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Історія зачісок різних епох. ЛПР. Малювання жіночої зачіски певного історичного періоду.

  Первісне суспільство Дивно, але навіть з поховань мисливців на мамонтів археологи викопують кістяні гребені. Ви тільки подивіться, як розкішно виглядають зачіски на скульптурних зображеннях, знайдених в Мальті, Виллендорфе і Буріти. В якості прикрас використовувалися налобні пов’язки. Не виключено, що на голову вдягали плетені із квітів вінки, але такого роду аксесуари, звичайно ж, не збереглися. Волосся первісних жінок, то спадали на плечі, то були покладені паралельними горизонтальними рядами або лежали зигзагоподібними уступами. Також при створенні зачісок вони користувалися мотузками чи ремінцями. Стародавня Греція Жителі цих земель, працюючи з волоссям, керувалися принципами гармонії та естетики, акцентуючи увагу на цілісності образу і дотримання пропорцій. Зачіски в Древній Греції були відображенням соціального статусу в суспільстві. Для їх створення залучалися раби, що придумували вишукані композиції, прагнучи підкреслити природну красу волосся. Кучеряве від природи волосся  г

Модуль ПЕР-П.2.4 Малювання зачісок за допомогою декоративного плетіння і джгутів.

Прості і складні, з прямого або хвилястого волосся, в африканському стилі — способів плетіння існує багато. Звичайно, можна просто заплести косу і це вже буде красиво, проте якщо до звичайного плетіння додати декілька штрихів, то зачіска миттєво видозміниться і стане набагато виразнішою. Протягом багатьох століть жіночі зачіски неймовірно змінювалися, але коси і кіски завжди залишалися в моді. З їх допомогою дівчина може приміряти на себе різноманітні образи: романтичний, жіночний, ніжний, чуттєвий або навіть зухвалий. Часто плетіння кіс вимагає великого терпіння, але зусилля повністю виправдані. При бажанні ви можете створювати собі складні зачіски навіть вдома, не звертаючись в салони краси.  Звісно ми з вами, як завжди, зачіски не створюємо, а малюємо, точніше відтворюємо їх на папері. Тому вашим практичним завданням на цьому тижні буде створення жіночої зачіски з використанням джгутів, колосків, косичок та інших видів плетіння волосся. Для практичного завдання вам знадобиться а

ЛПР. Малювання жіночої модельної зачіски за власною композицією з використанням декоративних прикрас, аксесуарів, живих та штучних квітів.

 Технологія укладання багатьох зачісок передбачає використання різноманітних аксесуарів. Шпильки, затискачі, неведимки, прогумована тасьма та кільця - незмінні помічники перукаря. Різноманітні аксесуари широко застосовуються для надання зачісці нарядного завершеного вигляду. Серед них - штучні і живі квіти, декоративні стрічки, гребені, ювелірні прикраси. За допомогою декоративного елементу чи прикраси можна змінити сприйняття зачіски, а разом з нею й образ людини в цілому. Це можуть бути заколки, сіточки, банти, еластичні кільця, обручі, мереживні стрічки. Ниточка, бус, блискучий ланцюжок, діадема або живі троянди надають зачісці неповторного вигляду. Сучасна молодіжна мода пропонує безліч видів ексесуарів для прикрашання зачісок. Кількість аксесуарів у зачісках не обмежується. Головне, щоб декоративні елементи були доречними, не обтяжували образ, відповідали стилю. Практична робота Матеріали та інструменти для роботи : папір А4 формату, олівці різної м'якості (НВ, 2В, 3В), гумка,