Привабливість зовнішнього вигляду борошняних кондитерських виробів — тістечок і тортів — залежить від художнього оформлення їхньої поверхні.
Змістом художнього оформлення тістечок і тортів служить декоративність, тобто прикраса кондитерських виробів квітами, листиками, гілками, різними орнаментами і бордюрами, виготовленими з крему, шоколаду, марципана й інших продуктів.
Розмаїтість оформлення виробів залежить від ступеня розвитку творчої уяви кондитера. Малювання тортів вимагає творчого підходу. Торт — виріб об'ємний, може бути одно та багатоповерховий, різної конфігурації та кольорової гами. Для малювання тортика, ви можете, розкрити всю свою творчу фантазію, уяву.
Ви самостійно обираєте собі варіант кондитерського виробу, тематика теж за власним бажанням (день народження, 8 березня, ювілей, річниця і т.п.)
Практична діяльність.
Для творчого завдання вам знадобиться аркуш паперу А4 формату, олівець, гумка, акварель або гуаш, кольорові олівці.
Перший етап - лінійний малюнок.
Ви обираєте для себе фото тортика, який хотіли б намалювати.
Далі додаєте об'єму вашому кондитерському виробу, проводите еліпси - витягнуті овали.
Фарбами потрібно працювати поступово - від світлого до темного, тобто спочатку прокладаєте світлими кольорами освітлені частини тортику, а далі підсилюєте по тону. В моєму випадку світло зліва, а справа - тіньова частина торта.
Коментарі
Дописати коментар