Перейти до основного вмісту

Зачіски по типу обличчя.

 Правильно підібрані за типом обличчя жіночі зачіски - це інструмент, який здатний радикально впливати на жіночу зовнішність. За його допомогою можна відволікти увагу від деяких нюансів зовнішності, які дівчина вважає неідеальними, наприклад, згладити форму обличчя, приховати вуха, візуально зробити не таким великим ніс, підкреслити переваги шевелюри, густину, красу та сяяння волосся.

Як визначити свою форму обличчя? 

Далеко не всі дівчата знають, до якого типу відноситься їх обличчя. Визначити цей параметр не складно. До уваги беруться такі параметри, як:

 розміри обличчя (їх співвідношення) від підборіддя до лоба, а також від однієї вилиці до іншої (по горизонталі або вертикалі); 

- розміри вилиць, лобу, щелепи, підборіддя.

Подробнее: https://kodi-professional.ua/uk/blog/podbiraem-prichesku-po-forme-litsa/Подробнее: https://kodi-professional.ua/uk/blog/podbiraem-prichesku-po-forme-litsa/

Квадратне обличчя

Особливістю такої форми є широкі вилиці, щоки і лоб. Якщо взяти лінійку, то ширина і довжина обличчя будуть рівними. Через це зовнішність набуває важкого вигляду. Потрібно вибирати такі форми зачісок, які допоможуть згладити об’єм. Віддавати перевагу варто градуйованим стрижкам і відмовитись від рівних пасм. Також не підходять стрижки з проділом по центру і симетричними лініями. Чубчик буде краще профілювати. Не робити дуже коротких стрижок та не вистригати скроні. Обираючи зачіски за типом обличчя “квадрат”, зверніть увагу на: асиметричні укладки та зачіски. Відмінним варіантом можна назвати боковий колосок, або недбалий пучок, що зібраний набік. Високі укладки. Варіант святкової укладки для дівчат цього типу зовнішності - високі грецькі зачіски. Складні та багатошарові зачіски та укладки. Локони. Пучки з локонами, грецькі зачіски з вільними локонами, довге розпущене волосся з косим пробором стануть вірними “помічниками” багатьох дівчат цього типу.

Подробнее: https://kodi-professional.ua/uk/blog/podbiraem-prichesku-po-forme-litsa/

Прямокутне обличчя

Характерні риси прямокутної та квадратної форми дуже подібні: вилиці широкі, підборіддя пряме, але у довжину обличчя більше, ніж у ширину. Потрібно підібрати таку стрижку, щоб збалансувати довжину і ширину. Найдоречніше в цьому випадку буде зробити чубчик, який візуально зменшить довжину.

Зачіска повинна бути багатошаровою, щоб створити об’єм. Бажано уникати рівномірно зрізаних країв, довгого прямого волосся і зав’язаного хвоста на маківці.

Кругла форма

Вибираємо правильну стрижку для кожного типу обличчя 1

Пухкі щоки, округле підборіддя, довжина і ширина обличчя приблизно рівні. Так виглядають ті, хто має круглу форму.

Щоб приховати повноту необхідно візуально витягнути обличчя. Тому у цьому випадку категорично не підходять прямі чубчики, оскільки вони ще більше розширюють обличчя. Краще спробувати довгастий чубок збоку. Такому типу обличчя підійдуть і довгі, і короткі стрижки. Головне, щоб спадали подовжені пасма та були рвані краї. Оптимальний вибір – волосся до плечей. Хорошим варіантом буде стрижка «подовжений боб».

Зачіски для круглого обличчя Зачіски під тип форми обличчя “круг” повинні дещо візуально витягнути обличчя, зробити його симетричним, надати плавності та жіночності рисам обличчя. Ідеальними рішеннями для короткого волосся є зачіски на основі стрижок каре та піксі. Різноманітні варіанти укладок цих стрижок дозволяють дівчатам з круглим обличчям виглядати новою кожен день. Дівчата з довгим волоссям можуть дозволити собі вільну зачіску-пучок зі скрученими в джгути пасмами та різноманітними плетіннями, косу на бік або колосок на бік. Дівчатам з круглим обличчям варто відмовитись від: об'ємних стрижок та пишних укладок; будь-яких видів начосу; тугих зачісок пучків з гладко зачесаним волоссям; рівних зрізів локонів на рівні щок; прямого пробору. Надайте перевагу: косому пробору; косим, асиметричним, розірваним чолкам; недбалі пучки та не тугі коси з локонами.

Подробнее: https://kodi-professional.ua/uk/blog/podbiraem-prichesku-po-forme-litsa/Подробнее: https://kodi-professional.ua/uk/blog/podbiraem-prichesku-po-forme-litsa

Форма обличчя «овал»

Дівчатам такого типу пощастило більше за інших. Їм підійде практично будь-яка зачіска. Але краще віддати перевагу асиметричним стрижкам, які ззаду коротші, а спереду мають довші пасма. Загалом, невдалих стрижок для них не існує. Тому сміливо можна експериментувати. Дівчата з обличчями овальної форми майже не мають обмежень у виборі образу. Вони можуть дозволити собі і прямі чолки, і асиметрію, стрижки будь-якого формату та довжини, гладко зачесане назад волосся та пишні пушисті пасма.

Подробнее: https://kodi-professional.ua/uk/blog/podbiraem-prichesku-po-forme-litsa/

Форма лица «овал»


Трикутне обличчя


женские стрижки для 
Трикутне обличчя

Власницям даного типу зовнішності характерне вузьке підборіддя на тлі широкої лінії вилиць. Якщо врахувати пару важливих правил, то можно виглядати чудово. Головне – приховати великий лоб. Зробити це можна за допомогою косого чубчика або зачесаного набік. Вибираючи довжину, бажано, щоб шия була закритою, а волосся спереду прикривали щоки. Це допоможе згладити контраст між лобом і підборіддям. Їм варто відмовитись лише від: ідеально рівного зрізу кінчиків волосся (незалежно від довжини); густої чолки; великого начосу та пишної укладки на потилиці; виражену асиметричність; абсолютно рівної та гладкої шевелюри. Обличчя-трикутник полюбляє трохи хвилясті локони. Надайте перевагу: зачіскам, укладкам та стрижках негустою чолкою; зачіски з плетінням, джгутами, пучком; укладки на основі стрижок каре, гарсон, боб, каскад.

Подробнее: https://kodi-professional.ua/uk/blog/podbiraem-prichesku-po-forme-litsa

Грушоподібне обличчя

єва мендес

Такий типаж характеризується невеликим чолом і масивним підборіддям закругленої форми. Слід уникати прилизаного волосся на маківці та значного об’єму в області вилиць. Переважати повинні багатошарові стрижки з об’ємом у скроневій області. Не варто обирати знамениті зачіски у формі «пучків», хвости та дуже короткі стрижки. Класно виглядатиме зачіска подовжений «боб», а найкращий варіант – різноманітні «каре». Для любительок коротких стрижок підійдуть деякі варіації «піксі».

Щоб підібрати свою ідеальну стрижку потрібно не тільки визначити форму обличчя, а й врахувати ще ряд важливих нюансів: кучеряве або пряме волосся, густе або рідке, ваш тип фігури та повноту обличчя. 

Практична діяльність 

Творче завдання - аркуш паперу А4 формату, олівці різної м'якості, кольорові олівці

Створення жіночих зачісок  для основних типів обличчя (прямокутне, квадратне, овальне, кругле, трикутне, грушеподібне)

Варіанти практичної роботи 

Зачіски для овального та круглого типу обличчя.

Зачіски для трикутного та грушеподібного типу обличчя.

Зачіски для квадратного та прямокутного типу обличчя








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Історія зачісок різних епох. ЛПР. Малювання жіночої зачіски певного історичного періоду.

  Первісне суспільство Дивно, але навіть з поховань мисливців на мамонтів археологи викопують кістяні гребені. Ви тільки подивіться, як розкішно виглядають зачіски на скульптурних зображеннях, знайдених в Мальті, Виллендорфе і Буріти. В якості прикрас використовувалися налобні пов’язки. Не виключено, що на голову вдягали плетені із квітів вінки, але такого роду аксесуари, звичайно ж, не збереглися. Волосся первісних жінок, то спадали на плечі, то були покладені паралельними горизонтальними рядами або лежали зигзагоподібними уступами. Також при створенні зачісок вони користувалися мотузками чи ремінцями. Стародавня Греція Жителі цих земель, працюючи з волоссям, керувалися принципами гармонії та естетики, акцентуючи увагу на цілісності образу і дотримання пропорцій. Зачіски в Древній Греції були відображенням соціального статусу в суспільстві. Для їх створення залучалися раби, що придумували вишукані композиції, прагнучи підкреслити природну красу волосся. Кучеряве від природи волосся  г

Модуль ПЕР-П.2.4 Малювання зачісок за допомогою декоративного плетіння і джгутів.

Прості і складні, з прямого або хвилястого волосся, в африканському стилі — способів плетіння існує багато. Звичайно, можна просто заплести косу і це вже буде красиво, проте якщо до звичайного плетіння додати декілька штрихів, то зачіска миттєво видозміниться і стане набагато виразнішою. Протягом багатьох століть жіночі зачіски неймовірно змінювалися, але коси і кіски завжди залишалися в моді. З їх допомогою дівчина може приміряти на себе різноманітні образи: романтичний, жіночний, ніжний, чуттєвий або навіть зухвалий. Часто плетіння кіс вимагає великого терпіння, але зусилля повністю виправдані. При бажанні ви можете створювати собі складні зачіски навіть вдома, не звертаючись в салони краси.  Звісно ми з вами, як завжди, зачіски не створюємо, а малюємо, точніше відтворюємо їх на папері. Тому вашим практичним завданням на цьому тижні буде створення жіночої зачіски з використанням джгутів, колосків, косичок та інших видів плетіння волосся. Для практичного завдання вам знадобиться а

ЛПР. Малювання жіночої модельної зачіски за власною композицією з використанням декоративних прикрас, аксесуарів, живих та штучних квітів.

 Технологія укладання багатьох зачісок передбачає використання різноманітних аксесуарів. Шпильки, затискачі, неведимки, прогумована тасьма та кільця - незмінні помічники перукаря. Різноманітні аксесуари широко застосовуються для надання зачісці нарядного завершеного вигляду. Серед них - штучні і живі квіти, декоративні стрічки, гребені, ювелірні прикраси. За допомогою декоративного елементу чи прикраси можна змінити сприйняття зачіски, а разом з нею й образ людини в цілому. Це можуть бути заколки, сіточки, банти, еластичні кільця, обручі, мереживні стрічки. Ниточка, бус, блискучий ланцюжок, діадема або живі троянди надають зачісці неповторного вигляду. Сучасна молодіжна мода пропонує безліч видів ексесуарів для прикрашання зачісок. Кількість аксесуарів у зачісках не обмежується. Головне, щоб декоративні елементи були доречними, не обтяжували образ, відповідали стилю. Практична робота Матеріали та інструменти для роботи : папір А4 формату, олівці різної м'якості (НВ, 2В, 3В), гумка,