Перейти до основного вмісту

Типи профілів. Стрижки. Зачіски.

  Прямий профіль вважають ідеальним. До обличчя з таким профілем пасують зачіски всіх типів.

Випуклий профіль вирізняє згладжена лінія лоба та підборіддя. Він потребує чуба або локонів у лобній зоні. Волосся гладко лягає на потилиці й пишно обрамлює щоки в напрямку до підборіддя.


Для ввігнутого профілю характерні випуклі лоб і підборіддя, тоді як інші частини обличчя неначе ввігнуті всередину. Підійде м’яка плавна лінія зачіски, ледь піднята вгору на потилиці. Не варто закривати лоб волоссям.


Людина з будь-яким типом обличчя може мати довгий або маленький кирпатий ніс, відстовбурчені вуха, коротку або дуже довгу худу шию, великі риси обличчя, низький або високий лоб, плоску потилицю, облисіння або залисини тощо.

Такі недоліки можна приховати або візуально зменшити за допомогою правильно дібраної зачіски. Якщо форма голови приплюснута, а потилиця плоска, то такий дефект маскують високою та пишною зачіскою, начосом. Можна використати шиньйон чи накладні пасма. Для надання волоссю пишності роблять також завивання.

Клієнтові зі стиснутою формою голови можна рекомендувати зачіску, яка створить ілюзію правильної форми. Волосся потрібно стригти на таку довжину, щоб повністю закрити вуха, однак не довше рівня лінії підборіддя. Кінці волосся мають бути пишними. При цьому перехід від кінців волосся до вух треба робити плавним, створюючи овальну лінію бокових ділянок зачіски. Доречно також виділити деталями зачіски потилицю.

Не бажано повністю відкривати вуха або залишати їх напіввідкритими, що завадить досягненню плавної овальної лінії бокових частин зачіски, які є основними. Також не варто залишати довге волосся на шиї, бо це підкреслює неправильну форму голови. Не можна забувати про лінії зачіски — у разі стиснутої форми голови має бути менше вертикальних ліній.

З віком у чоловіків з’являються залисини на скронях або лисина на маківці. Для маскування цих недоліків можна використати довгі пасма сусідніх зон.

Плоске обличчя бажано відкрити, а основні деталі зачіски перемістити назад.

Не повинно бути різких переходів від обличчя до зачіски. Зачіска має плавно поєднуватися з лінією обличчя, приховуючи його плоску форму. Особливу увагу необхідно приділити стрижці на потилиці. Вона має бути трохи видовженої форми.

Якщо в зачісці переважають пишні кільця й локони, та разом з видовженою формою стрижки на потилиці це допоможе приховати недоліки обличчя .

Не рекомендують закривати обличчя деталями зачіски, які нависають над ним. Не варто також перевантажувати зачіску вертикальними прямими лініями, які несумісні з плоскою формою обличчя.

Для обличчя з тонкими рисами рекомендують зачіски, у яких усі деталі дрібні та пишні. Тоді зачіска буде ніби продовженням обличчя. Обличчя мають обрамляти легкі кільця та локони. Доречною є зачіска, у якій волосся не закриває мочок вух.

Не рекомендують зачіски, деталі яких підкреслюють контраст між обличчям і волоссям. Треба пам’ятати, що контраст між будовою обличчя та деталями зачіски небажаний для обличчя будь-якого типу. У виняткових випадках за допомогою контрасту можна досягти більшого ефекту, однак подібні зачіски дуже складні для виконання і потребують високої професійної майстерності.

Для обличчя з великими рисами елементи зачіски повинні мати плавні переходи завдяки вільним напівпрямим лініям. Характерні деталі зачіски мають залишати обличчя відкритим. Винятком може бути чуба скошеної форми, що закриває частину лоба. Лінія росту волосся навколо обличчя залишається вільною.

Обличчя з великими рисами та випуклим підборіддям, можна виправити гладкою зачіскою, основні деталі якої виконують подалі від обличчя. Легкі локони, що спадають на лоб, пом’якшують риси обличчя.

Не можна залишати відкритими вуха, оскільки це візуально збільшує нижню частину обличчя, а важке підборіддя та кирпатий ніс виступають на передній план.

Для жінок з важким підборіддям рекомендують зачіски, у яких основну увагу привертатиме бокова частина зачіски біля щік, завдяки чому недолік обличчя буде менш помітним. Чуб в такій зачісці також відвертатиме увагу. Форма чуба немає значення. Довжина волосся має бути трохи вища від лінії підборіддя.

Не рекомендують зачіски, усі деталі яких сконцентровані на потилиці, зокрема пучок. Хоча така зачіска нібито має відволікати увагу від важкої щелепи, насправді цього не відбувається. Тому за важкої щелепи не можна відкривати обличчя. Не потрібно включати в зачіску деталі, які створюють враження контрасту з підборіддям. Необхідно знайти таке рішення, за якого деталі зачіски віддалятимуть від обличчя, переходячи у великі чи малі форми.


Практична робота - створення на аркуші А4 фформату трьох типів профілів і характерними для них зачісками або стрижками, що візуально скорегують форму обличчя.

Матеріали для роботи - аркуш паперу А4, графічні олівці


Варіант практичної роботи.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Історія зачісок різних епох. ЛПР. Малювання жіночої зачіски певного історичного періоду.

  Первісне суспільство Дивно, але навіть з поховань мисливців на мамонтів археологи викопують кістяні гребені. Ви тільки подивіться, як розкішно виглядають зачіски на скульптурних зображеннях, знайдених в Мальті, Виллендорфе і Буріти. В якості прикрас використовувалися налобні пов’язки. Не виключено, що на голову вдягали плетені із квітів вінки, але такого роду аксесуари, звичайно ж, не збереглися. Волосся первісних жінок, то спадали на плечі, то були покладені паралельними горизонтальними рядами або лежали зигзагоподібними уступами. Також при створенні зачісок вони користувалися мотузками чи ремінцями. Стародавня Греція Жителі цих земель, працюючи з волоссям, керувалися принципами гармонії та естетики, акцентуючи увагу на цілісності образу і дотримання пропорцій. Зачіски в Древній Греції були відображенням соціального статусу в суспільстві. Для їх створення залучалися раби, що придумували вишукані композиції, прагнучи підкреслити природну красу волосся. Кучеряве від природи волосся  г

Модуль ПЕР-П.2.4 Малювання зачісок за допомогою декоративного плетіння і джгутів.

Прості і складні, з прямого або хвилястого волосся, в африканському стилі — способів плетіння існує багато. Звичайно, можна просто заплести косу і це вже буде красиво, проте якщо до звичайного плетіння додати декілька штрихів, то зачіска миттєво видозміниться і стане набагато виразнішою. Протягом багатьох століть жіночі зачіски неймовірно змінювалися, але коси і кіски завжди залишалися в моді. З їх допомогою дівчина може приміряти на себе різноманітні образи: романтичний, жіночний, ніжний, чуттєвий або навіть зухвалий. Часто плетіння кіс вимагає великого терпіння, але зусилля повністю виправдані. При бажанні ви можете створювати собі складні зачіски навіть вдома, не звертаючись в салони краси.  Звісно ми з вами, як завжди, зачіски не створюємо, а малюємо, точніше відтворюємо їх на папері. Тому вашим практичним завданням на цьому тижні буде створення жіночої зачіски з використанням джгутів, колосків, косичок та інших видів плетіння волосся. Для практичного завдання вам знадобиться а

ЛПР. Малювання жіночої модельної зачіски за власною композицією з використанням декоративних прикрас, аксесуарів, живих та штучних квітів.

 Технологія укладання багатьох зачісок передбачає використання різноманітних аксесуарів. Шпильки, затискачі, неведимки, прогумована тасьма та кільця - незмінні помічники перукаря. Різноманітні аксесуари широко застосовуються для надання зачісці нарядного завершеного вигляду. Серед них - штучні і живі квіти, декоративні стрічки, гребені, ювелірні прикраси. За допомогою декоративного елементу чи прикраси можна змінити сприйняття зачіски, а разом з нею й образ людини в цілому. Це можуть бути заколки, сіточки, банти, еластичні кільця, обручі, мереживні стрічки. Ниточка, бус, блискучий ланцюжок, діадема або живі троянди надають зачісці неповторного вигляду. Сучасна молодіжна мода пропонує безліч видів ексесуарів для прикрашання зачісок. Кількість аксесуарів у зачісках не обмежується. Головне, щоб декоративні елементи були доречними, не обтяжували образ, відповідали стилю. Практична робота Матеріали та інструменти для роботи : папір А4 формату, олівці різної м'якості (НВ, 2В, 3В), гумка,