Перейти до основного вмісту

Моделювання зачісок з урахуванням індивідуальних рис обличчя.

 Для клієнта з вираженим підборіддям рекомендують зачіски з напівзакритими вухами. Не можна залишати волосся нижче мочок вух. Цей прийом допомагає приховати підборіддя, зробити його майже непомітним. Основні деталі зачіски концентруються в її верхній частині й опускаються на обличчя до лінії розрізу очей. Така видовжена форма стрижки надає зачісці завершеного силуету, компенсуючи оголеність лінії підборіддя. Чуб може бути довільної форми, але не повинна повністю закривати лоб. Кращим варіантом є скошений чуб.

Для обличчя зі нечіткою лінією підборіддя рекомендують високу зачіску, важливою лінією якої є волосся, спрямоване догори. При цьому відкривається лінія підборіддя. Ця форма зачіски особливо прикрашає немолоде обличчя. Деталі зачіски мають бути достатньо строгими, оскільки зайва легкість може збігатися з лінією підборіддя. При цьому чуб має бути чітко окреслена.

Не рекомендують зачіску з повітряних локонів по лінії підборіддя. Вона привертатиме увагу до рис обличчя, які необхідно приховати. Неприйнятна також зачіска, у якій переважають прямі вертикальні лінії. Відсутність чуба зіпсує загальний вигляд зачіски.

Для обличчя з широкими вилицями рекомендують зачіски з довгого волосся, які повністю закривають виступи вилиць. Майже всі деталі зачіски зосереджені спереду, у нижній частині обличчя. Зачіска може бути як із чубом, так і без неї.

Можна зробити короткий напів проділ — прямий або скошений. Другий варіант надає зачісці певної асиметричності, що відволікатиме увагу. Не менш важливу роль відіграє форма зачіски. Рекомендують конусоподібну зачіску, у якій найвищою точкою буде потилиця.

У разі довгого носу не варто робити зачіски із зачісуванням волосся назад та укладати його гладко. Візуально довгий ніс можна приховати пишною зачіскою з локонами, спрямованими до обличчя. Проділ краще зробити скошеним. Також рекомендують густий чуб, пишну об’ємну зачіску з начосом або волосся, зібране у «хвіст».


рис. 1 Зачіска для обличчя з довгим носом

Для обличчя з кирпатим носом найбільше підійде зачіска, у якій лінії повторюють його форму. Волосся може бути подовжене, але не нижче мочок вух. Зачіска має бути пишною, а кінці волосся — підкручені вгору (рис. 2).


рис.2. Зачіска для обличчя з кирпатим носом.

Не рекомендують зачіски, у яких переважають прямі лінії. Така зачіска та неправильно спрямовані локони тільки підкреслять недоліки обличчя. Не бажана також довжина волосся, за якої вуха повністю закриті.

Для обличчя з маленьким носом рекомендують зачіску, яка чітко підкреслює профіль. У такому разі волосся з обличчя бажано прибрати, бо воно «затінятиме» ніс. У зачісці можна використати дрібні локони та кільця.

Не варто робити густий чуб. Використання великих хвиль і локонів також акцентує увагу на маленькій формі носа.


Високий лоб варто закривати чубом. Це найефективніший спосіб. Решту волосся зачісують від обличчя. Чуб має бути пишним, довгим.

Низький лоб закривають коротким чубом. Волосся в такій зачісці укладають круто догори від чуба, ніби подовжуючи лінію лоба. Вуха бажано відкрити.  Не рекомендують зачіски, у яких нижня частина ширша за верхню.

У разі близько розташованих очей необхідно уникати зачісок з низьким чубом, а волосся з обличчя краще прибрати.

Обираючи зачіску, необхідно враховувати зріст і фігуру клієнта. Зокрема, людям невисокого зросту не підходять об’ємні зачіски, а високим — маленькі.

Жінкам високого зросту не підійдуть як дуже висока, так і дуже гладка зачіски. Не рекомендують також дуже короткі стрижки або довге розпущене волосся. Гладко зачесане волосся візуально зменшує об’єм голови й ніби збільшує зріст. Найкращий варіант для людей високого зросту — волосся середньої довжини.

Жінкам середнього зросту підійдуть зачіски з волосся середньої довжини та довгого волосся, а також стрижки.

Жінкам низького зросту не можна робити об’ємні зачіски, щоб не порушити пропорції фігури. Їм більше личитимуть пучки або вузли з довгого волосся, які відкривають шию.

Худим жінкам з маленькою головою не рекомендують короткі чоловічі стрижки, бо це лише підкреслить їхню мініатюрність. Найкраще робити зачіски середнього об’єму.

Коротку стрижку, а також гладке волосся не рекомендують і повним жінкам, оскільки це візуально зменшує об’єм голови. Не варто робити й дуже об’ємні вигадливі зачіски — краще запропонувати модну стрижку великими хвилями.

Окрім зросту й повноти, необхідно враховувати загальний силует фігури.

Жінкам із широкими стегнами не можна робити гладкі зачіски, бо голова видаватиметься маленькою. Результат буде таким самим, якщо в жінки великі груди. Волосся має бути максимально пишним, щоб не привертати надмірної уваги до грудей і стегон.

Для фігури з довгою худою шиєю підійдуть зачіски з волосся середньої довжини, підстриженого трохи нижче підборіддя. Також можна візуально вкоротити шию, опустивши на неї вузол або хвилі з довгого волосся. Зачіска не повинна бути занадто пишною, інакше шия виглядатиме ще довшою і тоншою. Якщо на шиї є ямочка, її потрібно прикрити волоссям. Не варто піднімати зачіску високо на потилицю та повністю відкривати шию.

Для фігури з короткою шиєю рекомендують зачіски, які створюють ілюзію довгої шиї. Для цього волосся на шиї (окантовування) стрижуть у формі подовженого мису (трикутником) або зачісують його догори на потилицю. Для такого типу обличчя не рекомендують дуже коротку стрижку. Довге волосся зачісують догори й роблять зачіску на верхніх ділянках голови.


Практична робота - створення жіночої зачіски з урахуванням індивідуальних рис обличчя.

Для роботи вам знадобиться - аркуш паперу А4 формату, олівці різної м'якості, кольорові олівці.

На аркуші паперу А4 формату створюєте 4 варіанти жіночої зачіски

1. Створення зачіски для обличчя з високим та низьким лобом.

2. Створення жіночої зачіски з довгим та кирпатим носом.


Варіанти практичних робіт.

Варіант жіночої зачіски з високим лобом та довгим носом.

Варіант жіночої зачіски для обличчя з носом "горбинкою".

Жіноча зачіска для обличчя з маленьким носом.


Жіноча зачіска для обличчя з високим лобом.

Жіноча зачіска для обличчя з кирпатим (курносим) носом.

Жіноча зачіска для обличчя з важким підборіддям.

Жіноча зачіска для обличчя з широкими вилицями.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Історія зачісок різних епох. ЛПР. Малювання жіночої зачіски певного історичного періоду.

  Первісне суспільство Дивно, але навіть з поховань мисливців на мамонтів археологи викопують кістяні гребені. Ви тільки подивіться, як розкішно виглядають зачіски на скульптурних зображеннях, знайдених в Мальті, Виллендорфе і Буріти. В якості прикрас використовувалися налобні пов’язки. Не виключено, що на голову вдягали плетені із квітів вінки, але такого роду аксесуари, звичайно ж, не збереглися. Волосся первісних жінок, то спадали на плечі, то були покладені паралельними горизонтальними рядами або лежали зигзагоподібними уступами. Також при створенні зачісок вони користувалися мотузками чи ремінцями. Стародавня Греція Жителі цих земель, працюючи з волоссям, керувалися принципами гармонії та естетики, акцентуючи увагу на цілісності образу і дотримання пропорцій. Зачіски в Древній Греції були відображенням соціального статусу в суспільстві. Для їх створення залучалися раби, що придумували вишукані композиції, прагнучи підкреслити природну красу волосся. Кучеряве від природи волосся  г

Модуль ПЕР-П.2.4 Малювання зачісок за допомогою декоративного плетіння і джгутів.

Прості і складні, з прямого або хвилястого волосся, в африканському стилі — способів плетіння існує багато. Звичайно, можна просто заплести косу і це вже буде красиво, проте якщо до звичайного плетіння додати декілька штрихів, то зачіска миттєво видозміниться і стане набагато виразнішою. Протягом багатьох століть жіночі зачіски неймовірно змінювалися, але коси і кіски завжди залишалися в моді. З їх допомогою дівчина може приміряти на себе різноманітні образи: романтичний, жіночний, ніжний, чуттєвий або навіть зухвалий. Часто плетіння кіс вимагає великого терпіння, але зусилля повністю виправдані. При бажанні ви можете створювати собі складні зачіски навіть вдома, не звертаючись в салони краси.  Звісно ми з вами, як завжди, зачіски не створюємо, а малюємо, точніше відтворюємо їх на папері. Тому вашим практичним завданням на цьому тижні буде створення жіночої зачіски з використанням джгутів, колосків, косичок та інших видів плетіння волосся. Для практичного завдання вам знадобиться а

ЛПР. Малювання жіночої модельної зачіски за власною композицією з використанням декоративних прикрас, аксесуарів, живих та штучних квітів.

 Технологія укладання багатьох зачісок передбачає використання різноманітних аксесуарів. Шпильки, затискачі, неведимки, прогумована тасьма та кільця - незмінні помічники перукаря. Різноманітні аксесуари широко застосовуються для надання зачісці нарядного завершеного вигляду. Серед них - штучні і живі квіти, декоративні стрічки, гребені, ювелірні прикраси. За допомогою декоративного елементу чи прикраси можна змінити сприйняття зачіски, а разом з нею й образ людини в цілому. Це можуть бути заколки, сіточки, банти, еластичні кільця, обручі, мереживні стрічки. Ниточка, бус, блискучий ланцюжок, діадема або живі троянди надають зачісці неповторного вигляду. Сучасна молодіжна мода пропонує безліч видів ексесуарів для прикрашання зачісок. Кількість аксесуарів у зачісках не обмежується. Головне, щоб декоративні елементи були доречними, не обтяжували образ, відповідали стилю. Практична робота Матеріали та інструменти для роботи : папір А4 формату, олівці різної м'якості (НВ, 2В, 3В), гумка,