Перейти до основного вмісту

ЛПР. Малювання сучасних способів колорування методом «балаяж» графічними матеріалами.

  Колорування - техніка фарбування волосся із застосуванням більш трьох кольорів, близьких або ж контрастних за колірною гамою. 

 Кожній людині рано чи пізно хочеться щось змінити у своїй зовнішності: підстригтися, завити, пофарбувати або внести яскраві барви у свій стиль при цьому не шкодити волоссю в цілому виконавши колорування. Додавання кількох пасом іншого кольору допоможе вам освіжити набридлу зачіску, омолодити образ і приховати сивину, а також додати бажаний об’єм волоссю. Модне колорування дозволить бути в тренді з віяннями останніх тенденцій, а також підійде для експериментів із зовнішнім виглядом. Сьогодні стилісти пропонують дівчатам безліч різноманітних видів часткового фарбування для підкреслення індивідуальності кожної модниці.

 Колорування волосся – це особливий спосіб фарбування пасом у різні кольори, при цьому можна використовувати від двох-трьох до десяти відтінків, близьких по тону або контрастних. 

Давайте розглянемо найбільш популярні техніки колорування, які не втрачають своєї актуальності вже декілька сезонів поспіль на прикладі відомих людей ХХІ століття. Досвідчені колористи гармонійно поєднують до 15 відтінків, роблячи зачіску багатогранною, вишуканою. 

Не втрачає своєї актуальності фарбування в техніці «балаяж», яка прийшла до нас із Франції як різновид мелірування. Колористи відразу відзначили її зручність, так як дана техніка ідеально підходить практично для всіх відтінків і типів волосся. Суть фарбування волосся в стилі балаяж - створення ефекту вигорілих кінчиків на тлі основної маси волосся, як правило, натурального відтінку. Варто обирати цю техніку, якщо людина прагне злегка освіжити образ, але не готова до кардинальних змін в образі. Крім того, це чи не найбезпечніший спосіб фарбування, який не травмує пасма, зберігаючи їх густоту і здоров'я. Саме тому балаяж такий популярний серед голлівудських знаменитостей: зробивши фарбування раз, можна на кілька місяців забути про відвідування стиліста. 

 Техніка омбре передбачає різкий перехід від темного кольору до світлішого. Стилісти рекомендують омбре в літній сезон. 

Сомбра - це варіант 3 омбре з тією різницею, що перехід від темного кольору до світлого буде більш плавним. Відмінний варіант для холодної пори року.

Шамбре - основний колір змішується з різною палітрою відтінків. Найчастіше використовують фіолетові, червоні, зелені та сині кольори. Блондинкам, русявим і шатенкам можна експериментувати з контрастними відблисками, а також вибирати більш натуральні і природні переходи для створення ефекту «поцілунку сонця». Власницям пшеничних відтінків можна проекспериментувати з креативними кольоровими нюансами рожевими або зеленими пасмами. 

Зональне колорування. Ця техніка передбачає фарбування тільки окремих ділянок волосся. Зональне колорування має на увазі також створення на волоссі своєрідних малюнків. Але для цього необхідно використовувати більш яскраві відтінки, щоб візерунок був помітний.

 Колорування на чубчику. Ця техніка говорить сама за себе. Вона має на увазі фарбування тільки чубчика, при тому, що основна маса волосся взагалі ніяк не використовується. 

Трафаретне колорування, інакше - футуаж. Цей метод полягає в нанесенні малюнка на волосся через трафарет. Цей вид фарбування не підходить кучерявим локонами, волосся має бути максимально гладке та рівне. Малюнки можуть бути геометричними або у вигляді леопардових принтів. 

Фарбування волосся в техніці dipdye для найсміливіших дам. З англійської - це вираз можна перекласти, як «занурити у фарбу». Це найкраще рішення для додавання кольору волосся без необхідності фарбувати його повністю, а так само хороший спосіб зробити волосся яскравіше.

Блоранж. Ця техніка використовує світлий колір і оранжево-рожевий відтінок, завдяки чому створюється ніжний образ. У цього фарбування широкий діапазон кольорів - від вершково-полуничних до персикових. Головні переваги техніки блоранж - універсальність і м'якість кольору. Спокійний відтінок блоранжа не відрізняється різкою кольоровою гамою і відмінно виглядає на пасмах будь-якої довжини. Персикове волосся освіжає, омолоджує і надає образу жінки особливу витонченість, романтичність, ніжність і яскравість. Великий плюс цього виду фарбування в тому, що можна підібрати будь-який з варіантів, починаючи від кольору соковитого апельсина і закінчуючи скромними золотисто-персикового тонами. 

Неонове колорування. Для цієї техніки використовуються «неонові» яскраві кольори. Це червоні, сині, зелені, рожеві та інші кольори. Раніше такий образ могли дозволити собі лише представники певних субкультур. Наприклад, панки. Сьогодні прогресивна молодь використовує неонові відтінки для того, щоб виглядати стильно і не як усі. При цьому приналежність до неформальних угруповань зовсім не обов'язкова.

Практична діяльність учнів.

Створення графічного малюнку сучасними способами колорування методом "балаяж". 

Для роботи знадобиться - аркуш паперу а4 формату, олівець, гумка для поудови, кольорові олівці.

1. На аркуші А4 формату легкий малюнок голови та обличчя людини, без зайвої деталізації. Основна увага зосереджена на зображенні волосся. 

2. Далі – малювання нескладної стрижки або зачіски простим олівцем. 

3. Після завершення лінійно-конструктивної побудови – робота в кольорі кольоровими олівцями або простими графічними олівцями різної м'якості

4. Виконання завдання в олівцями має бути поетапне – спочатку легке  прокладання по тону всієї площини волосся, а потім поступове підсилення по тону, в залежності від способу колорування.

5. Детальна світлотіньова замальовка волосся в техніці "балаяж" графічними матеріалами.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Історія зачісок різних епох. ЛПР. Малювання жіночої зачіски певного історичного періоду.

  Первісне суспільство Дивно, але навіть з поховань мисливців на мамонтів археологи викопують кістяні гребені. Ви тільки подивіться, як розкішно виглядають зачіски на скульптурних зображеннях, знайдених в Мальті, Виллендорфе і Буріти. В якості прикрас використовувалися налобні пов’язки. Не виключено, що на голову вдягали плетені із квітів вінки, але такого роду аксесуари, звичайно ж, не збереглися. Волосся первісних жінок, то спадали на плечі, то були покладені паралельними горизонтальними рядами або лежали зигзагоподібними уступами. Також при створенні зачісок вони користувалися мотузками чи ремінцями. Стародавня Греція Жителі цих земель, працюючи з волоссям, керувалися принципами гармонії та естетики, акцентуючи увагу на цілісності образу і дотримання пропорцій. Зачіски в Древній Греції були відображенням соціального статусу в суспільстві. Для їх створення залучалися раби, що придумували вишукані композиції, прагнучи підкреслити природну красу волосся. Кучеряве від природи волосся  г

Модуль ПЕР-П.2.4 Малювання зачісок за допомогою декоративного плетіння і джгутів.

Прості і складні, з прямого або хвилястого волосся, в африканському стилі — способів плетіння існує багато. Звичайно, можна просто заплести косу і це вже буде красиво, проте якщо до звичайного плетіння додати декілька штрихів, то зачіска миттєво видозміниться і стане набагато виразнішою. Протягом багатьох століть жіночі зачіски неймовірно змінювалися, але коси і кіски завжди залишалися в моді. З їх допомогою дівчина може приміряти на себе різноманітні образи: романтичний, жіночний, ніжний, чуттєвий або навіть зухвалий. Часто плетіння кіс вимагає великого терпіння, але зусилля повністю виправдані. При бажанні ви можете створювати собі складні зачіски навіть вдома, не звертаючись в салони краси.  Звісно ми з вами, як завжди, зачіски не створюємо, а малюємо, точніше відтворюємо їх на папері. Тому вашим практичним завданням на цьому тижні буде створення жіночої зачіски з використанням джгутів, колосків, косичок та інших видів плетіння волосся. Для практичного завдання вам знадобиться а

ЛПР. Малювання жіночої модельної зачіски за власною композицією з використанням декоративних прикрас, аксесуарів, живих та штучних квітів.

 Технологія укладання багатьох зачісок передбачає використання різноманітних аксесуарів. Шпильки, затискачі, неведимки, прогумована тасьма та кільця - незмінні помічники перукаря. Різноманітні аксесуари широко застосовуються для надання зачісці нарядного завершеного вигляду. Серед них - штучні і живі квіти, декоративні стрічки, гребені, ювелірні прикраси. За допомогою декоративного елементу чи прикраси можна змінити сприйняття зачіски, а разом з нею й образ людини в цілому. Це можуть бути заколки, сіточки, банти, еластичні кільця, обручі, мереживні стрічки. Ниточка, бус, блискучий ланцюжок, діадема або живі троянди надають зачісці неповторного вигляду. Сучасна молодіжна мода пропонує безліч видів ексесуарів для прикрашання зачісок. Кількість аксесуарів у зачісках не обмежується. Головне, щоб декоративні елементи були доречними, не обтяжували образ, відповідали стилю. Практична робота Матеріали та інструменти для роботи : папір А4 формату, олівці різної м'якості (НВ, 2В, 3В), гумка,